پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون دریافته اند پروتئینی موسوم به کلوتو که نقش مهمی را در سلامت میلین ایفا می کند، می تواند درمان موثری برای ام اس و آلزایمر باشد.در بیماری ام اس یا آلزایمر ناهنجاری های ماده سفید رایج است اما به میزان زیادی نادیده گرفته می شود.در ام اس سیستم ایمنی بدن، میلین را هدف حمله قرار می دهد و ممکن است میلین آسیب دیده و دیگر سلول ها کاملاً توسط سلول های میلین ساز احیا نشوند.کارملاآبراهام، استاد زیست شیمی دانشگاه بوستون مجری این پروژه و همکارانش کشف کرده اند که افزودن پروتئین کلوتو به سلول های میلین ساز موسوم به الیگو دندروسیت های نابالغ، موجب بالغ شدن آنها می شود تا پروتئین های لازم برای تولید میلین سالم را بسازند.در نظر گرفتن نتایج به دست آمده نشان می دهد کلوتو می تواند هدف دارویی برای ام اس و دیگر بیماری های مرتبط با ماده سفید از جمله آلزایمر باشد.
منبع : روزنامه ایران، تاریخ 14/11/91، ص9 (دانش) /span>
وقتی بیماری باعث افتادگی پلک میشود
علت افتادگی پلک را باید در بیماری زمینهای جستجو کرد. به این ترتیب با درمان بیماری زمینهای، مشکل افتادگی پلک حل میشود و بدون این کار، درمان پلک افتاده فایدهای ندارد. این متخصص چشم میگوید: گاهی هم بیمار افتادگی پلک و انحراف چشم را در کنار هم دارد، در این صورت باید ابتدا انحراف چشم مداوا شود تا بفهمیم پلک چقدر افتادگی دارد.
البته افتادگی پلک اکتسابی از دهه پنجم تا ششم زندگی به بعد خود را نشان میدهد و علل آن میتواند اختلال عملکرد عضلانی و ماهیچهای، اختلال عصبی مثلا در اثر سکتههای مغزی یا بیماریهای عصبی ـ عضلانی و آسیبهایی باشد که باعث افزایش وزن و اختلال حرکت پلک میشود.
دکتر طباطبایی، علت دیگر بروز این عارضه را ایجاد تغییرات در اثر سن میداند و توضیح میدهد: معمولا علت افتادگی پلک افراد مسن، اختلال در عملکرد تاندون عضله بالابرنده پلک است. این تاندون در اثر افزایش سن، مصرف دارو در چشم، عمل جراحی چشم (مثل آبمروارید) و بیماریها نازک میشود و استحکام خود را از دست میهد.
...:::بقیه مطلب را در ادمه مطلب بخوانید:::...
دانستنی هایی درباره شیرین کننده های مصنوعی
آیا می دانید در حدود پنج هزار ماده غذایی مختلف، از نوشابه ها گرفته تا آدامس و شکلات و غذاهای بسته بندی، به صورت آشکار یا پنهان شیرین کننده های مصنوعی دارند.
آیا می دانید که معروف ترین و پرمصرف ترین شیرین کننده های مصنوعی، «آسپارتام» در ابتدا توسط پنتاگون به عنوان ماده ای برای جنگ های شیمیایی شناخته شد.
آیا می دانید که تمام شیرین کننده های مصنوعی تحت هر نام و به هر شکل و گونه یا خود یا متابولیت هایشان در بدن سرطانزا هستند؟ آیا می دانید که دلیل ورود شیرین کننده های مصنوعی به بازار، سلامت بیماران دیابتی یا کاهش میزان چاقی در جامعه نیست بلکه تنها و تنها به دلایل اقتصادی و بهره برداری از سودهای کلان حاصله از تولید و فروش این محصولات است؟ تولید شیرین کننده های مصنوعی بسیار ارزان تر از قندهای طبیعی و میزان شیرینی و همچنین دوام آنها عموما چند صد برابر شیرین کننده های طبیعی است. به علاوه، محصولاتی که در حالت عادی به دلیل وجود قند، کمتر یا ابدا مصرف نمی شوند، در اثر تبلیغات، سالم و مفید معرفی می شوند و در نتیجه به مقادیر بسیار باورنکردنی ای به فروش می رسند.
آیا می دانید سازمان صدور پروانه غذا و دارو در آمریکا، به دلیل خطرناک بودن «آسپارتام» (نوتراسوییت)، تا هشت سال از دادن پروانه مجاز به آن خودداری می کرد.
آیا می دانید که برای شیرین کننده های مصنوعی میزان مجاز یا حداکثر مجاز قابل مصرف روزانه تعیین شده است؟ یعنی مصرف کننده مجاز است که در روز تنها میزان خاصی از این مواد را مصرف کند و مصرف بیش از حد مجاز آن برای بدن مضر یا خطرناک تشخیص داده شده است. (این نوع طبقه بندی برای سموم موجود در خاک، آب و هوا به کار می رود.)
آیا می دانید که جامعه پزشکی، بیماری جدیدی به نام «بیماری ناشی از شیرین کننده های مصنوعی» را ثبت و نامگذاری کرده است؟ این بیماری که خود شامل علایم و نشانه های مختلف از قبیل اختلالات عصبی، عضلانی و هورمونی است، با قطع مصرف «آسپارتام» (به شکل ویژه) و سایر شیرین کننده های مصنوعی (به شکل عام) درمان می شود.
آیا می دانید «دونالد رامسفلد» وزیر دفاع آمریکا در زمان «جورج بوش»، عامل اصلی صدور پروانه برای «آسپارتام» بود. او که در آن زمان مدیرکل و سهامدار اصلی شرکت سازنده «آسپارتام» بود، با زدوبند، رشوه و استفاده از نفوذ خود موفق به گرفتن مجوز تولید و فروش این ماده شد و از این طریق صدها میلیون دلار به جیب خود و کمپانی مربوطه سرازیر کرد.
آیا می دانید که ارتباط «آسپارتام» با ایجاد سرطان های مختلف و سمپتوم های نورولوژیک و پسایکولوژیک در آزمایش های مختلف به اثبات رسیده است.
آیا می دانید که 80 درصد مواردی که به نام بیماری ام اس تشخیص داده می شوند، در حقیقت به مصرف شیرین کننده مصنوعی «آسپارتام» مربوط بوده است، چرا که پس از قطع مصرف این ماده از هر چهار نفر، سه نفر بهبود پیدا می کنند.
روزنامه شرق ، شماره 1658 به تاریخ 8/11/91، صفحه 8 (علم) /span>
بیایید و چرخی در نمایشگاهی بزنید که جمعی از هنرمندان اماسی آثار هنری و صنایع دستیشان را به معرض تماشا گذاشتهاند.
آنجا اماس و اماسیها را بهتر میشناسید. شاید تعجب کنید، شاید هم تردید، اما حتما یادگاریای با خود به خانه خواهید برد ؛ نگاهی جدید به این بیماری. اگر بیایید، خواهید دانست اماس ناتوانی نیست.
درمییابید اماسیها چه کسانی هستند، با چه توانی و چه انگیزهای. نگاه آنها به زندگی را نیز درخواهید یافت و خوب است این نگاه را با دیدگاه خودتان مقایسه کنید.
مراسم افتتاحیه نمایشگاه آثار هنری و صنایع دستی هنرمندان مبتلا به اماس روز سهشنبه دهم بهمن از ساعت 16 تا 20 برگزار خواهد شد.
این نمایشگاه تا جمعه سیزدهم بهمن در گالری سیمرغ برقرار است و نشانی نمایشگاه هم این است: خیابان جلفا، نبش سیمرغ غربی، پلاک 2.
نیلوفر اسعدی بیگی - گروه سلامت