.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

.:::: ام اس چت ::::.

مکانی برای بیماران ام اس www.mschat.zim.ir

ماهی را با مصلحاتش بخورید!


    متخصصان تغذیه خوردن ماهی با لیموترش را توصیه می کنند چون نه تنها لیمو طعم بهتری به گوشت ماهی می دهد بلکه ویتامین C موجود در آن به جذب آهن ماهی کمک می کند. دکتر رضایی در این باره می گوید: مصرف مقادیر زیاد چاشنی هایی چون لیموترش و انواع ترشی ها به همراه ماهی به دلیل آن که هردو طبع سردی دارند بخصوص برای سرد مزاجان توصیه نمی شود، چون ضمن این که سبب بی حالی، ضعف و هضم سخت غذا می شود، تشدید کننده بیماری های سرد همچون روماتیسم، آلزایمر، افسردگی و... است .

در روایات اسلامی آمده است اگر ماهی بخصوص شب هنگام خورده شود و با مصلحاتش همچون خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن یا به همراه ادویه جات با طبع گرم خورده نشود، یکی از عوامل تشدید کننده ام اس و سکته خواهد بود . بهترین چاشنی ماهی آب نارنج و سیر است که هم فواید بی شمار و هم طبع گرمی دارند. این متخصص درخصوص مصرف ماهی تن کنسروی به همراه تخم مرغ می گوید: در طب سنتی مصرف تخم مرغ و شیر و هر گوشت دیگری به همراه ماهی منع شده است، زیرا تولید سودا می کند و بر خلق و خوی افراد تاثیر منفی گذاشته و سبب تشدید بیماری های مزمن، افسردگی و یبوست می شود.

در نتیجه ماهی باید در فصل گرما و به همراه مصلحاتش خورده شود. به گفته دکتر رضایی، ماهی برای سردمزاجان یعنی کسانی که پوست سرد و در کل جنب و جوش کمی دارند یا در مجاورت با هوای سرد یا باد کولر دچار سردرد و رخوت می شوند مناسب نیست

اهدای چند سی سی خون نجات بخش

در حال حاضر تنها راه درمان قطعی بیماران مبتلابه انواع سرطان خون، بیماریهای مغز استخوان، اختلالات خونی شامل برخی انواع کم خونی، ناهنجاریهای ارثی پلاکت ، اختلالات سیستم ایمنی، اختلالات ارثی گلبول قرمز مثل تالاسمی ماژور بتا، بیماری گلبول داسی شکل و...برخی ناهنجاریهای متابولیک ارثی وبسیاری بیماریهای دیگر.... پیوند سلولهای بنیادی خونساز به آنهاست. این کار از طریق فردی که از لحاظ ژنتیکی(نه گروه خون) با بیمار مشابه باشد صورت میپذیرد.
     30 درصد افراد بیمار از خانواده و فامیل خود فرد مشابه را پیدا میکنند ولی 70 درصد دیگر، در خانواده و فامیل فردی با ژنتیک مشابه را پیدا نکرده و باید از افراد غیرخویشاوند ژنتیک مشابه را پیدا کنند و درصورت پیدا نکردن گزینهای با چنین ویژگیهایی، جان خود را ازدست میدهند.
     همچنین تعداد افرادی که از لحاظ ژنتیکی در جامعه انسانی باهم مشابه باشند بسیار پایین است (به علت شرط سازگاری ژنتیکی برای پیوند ممکن است تنها شما، فرد مشابه به یک بیمار و نجاتگر باشید). کافی است نیم ساعت وقت بگذاریم و با یک آزمایش ساده خون، عضوی از این بانک سلول بنیادی شویم. اگر جواب آزمایش ما با فرد بیماری مشابه باشد از سوی مرکز با ما تماس گرفته شده و اهدا در آن زمان صورت میگیرد و سلولهای بنیادی را ازخون ما میگیرند.
    شیوه اهدا، از طریق خون و مشابه اهدای خون است. در حال حاضر تعداد جمعیت ثبت نام شده بسیار پایین است و این یعنی بیماران کمتری شانس زنده ماندن دارند، بیمارانی که بیشتر آنها را کودکان تشکیل میدهند.
    
     مراکز اهدای سلول بنیادی
    درایران شش مرکز از داوطلبان ثبت نام به عمل میآورند که در حال حاضر یکی از آنها یعنی بانک اهدای بیمارستان شریعتی، با سیستم بانک اهداکنندگان جهانی مرتبط است.
    ٭ مرکزشریعتی: این بانک در تهران-خیابان کارگر شمالی-سه راه جلال آل احمد-بیمارستان دکتر شریعتی قرار دارد. داوطلبان میتوانند از شنبه تا چهارشنبه (ازساعت8تا13)و پنجشنبه ها (ازساعت8تا12) به این مرکز مراجعه کنند.
    برای اطلاع بیشتر به سایت اینترنتی iscdp.tums.ac.ir مراجعه یا با شماره 021-88353028،106 داخلی تماس بگیرید.
    ٭ مرکز سپاس:تهران- بزرگراه شهید همت-جنب برج میلاد- سازمان انتقال خون ایران- مرکز اهدای سلولهای بنیادی خونساز(سپاس)
    سایت جهت ثبت نام اینترنتی: iscdr.ibto.ir
    شماره تماس: 30- 021-88601501، داخلی 2146
    ٭ بانک اهدای سلولهای بنیادی بیمارستان شریعتی تهران در سنندج -خیابان حافظ(شریف آباد)- طبقه فوقانی مسجد ادب- انجمن حمایت از بیماران مبتلابه سرطان استان کردستان
    برای ثبت نام و انجام آزمایش خون دارای نمایندگی است و در این مکان نیز ثبت نام انجام میگیرد. سایت اینترنتی: kurdcps.com
    شماره تماس جهت هماهنگی: 08733663100، 08733626798
     ٭ مرکز اهدای سلول بنیادی بیمارستان منتصریه مشهد
    مشهد-خیابان امام خمینی-امام خمینی25-خیابان گلستان-مقابل سالن همایشهای صدا و سیما
    شماره تماس: 05132291963 داخلی 1004 یا 1037
    ٭ مرکز اهدای سلول بنیادی درمانگاه شهید مطهری شیراز:میدان نمازی-درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی شهید مطهری-آزمایشگاه شهید مطهری-آزمایشگاه سیتوژنتیک-مرکز اهدای سلول بنیادی
    سایت اینترنتی: motahari.sums.ac.ir
    شماره تماس جهت هماهنگی: 07136121084
    ٭ مرکز بابل: بیمارستان کودکان امیرکلا.مسئول بخش سلولهای بنیادی و مغز و استخوان
    شماره تماس: 5-32342151-011 و 4-32354951-011
    یادمان باشد زمان برای این بیماران که عموماً کودکند بسیار حائز اهمیت است و تاخیر در ثبت نام توسط داوطلبان،در بانک اهدای سلول بنیادی، باعث از دنیا رفتن بیماران میشود.
    
    شرایط اهدا کنندگان
    افراد بین 18 تا 55 سال میتوانند در این طرح خیر شرکت کنند. ابتلابه بیماریهای خاص واگیردار مثل ایدز و هپاتیت مانع عضویت و اهداست.
    تالاسمی مینور و دیابت مانع نیست اما بیماران دیابتی که انسولین تزریق میکنند نمیتوانند عضو شوند، همچنین کسانی که سابقه بیماریهای خودایمن مثل پرکاری تیروئید، ام اس، آرتریت روماتوئیدها و بیماریهای ضعف عضلانی و... دارند، اما تپش قلب مانع نیست.
    بیماریهای شدید قلبی و کسانی که عمل قلب باز انجام دادند و فشارخون بالا(البته با کنترل بالاباشد) و فشار خون خیلی پایین، قادر به اهدا نیستند

کوهنوردان مبتلابه ام اس به دنبال فتح قله آرارات


     تیم کوهنوردان مبتلابه بیماری ام اس در نخستین صعود برون مرزی خود عازم قله پنج هزارو ١٣٧ متری آرارات ترکیه می شود. به گزارش بنیاد امور بیماری های خاص، گروه کوهنوردی ام اس سنتر روز چهارشنبه، ١٤ مرداد عازم مرز بازرگان می شود و صعود سه روزه تیم به قله آرارات طی روزهای ١٦ تا ١٨ مرداد انجام خواهد شد. تیم کوهنوردان مبتلابه بیماری ام اس متشکل از چهار کوهنورد شامل حمیدرضا رحیمی، حمید ابراهیمی، عالم کلانی و شهرزاد علی پور در صعود به قله آرارات شرکت می کنند.