مدیرگروه تحقیقات انستیتوتغذیه وزارت بهداشت:90درصد کودکان تهرانی کمبود ویتامینD دارند
مدیرگروه تحقیقات انستیتوتحقیقات تغذیه وزارت بهداشت گفت: بررسی هزارکودک9 تا 12ساله تهرانی نشان داد،90 درصد این کودکان کمبود ویتامینD و4/12 درصد کمبود روی دارند که تخمیرنشدن نان می تواند عامل اصلی آن باشد.تیرنگ نیستانی درگفتگوبا فارس خاطرنشان کرد: طی نمونه گیریهایی که درسال 86 روی یک هزارکودک 9 تا 12سال در19 منطقه تهران انجام شد مشخص شد که90 درصد کودکان کمبود ویتامینD دارند. وی با اشاره به عوارض کمبود ویتامین D گفت: ویتامینD علاوه براینکه مشکلات استخوانی درافراد ایجاد می کند. می تواند درسلامت قلب، سلامت ذهن و روان، کاهش قدرت ماهیچه ها و حتی ابتلابه دیابت، سرطان، ام اس و بسیاری از مسائل دیگر موثر باشد. به گفته وی اخیراً دریافتیم که4/12 درصد همین کودکان کمبود روی دارند و کمبود روی سبب اختلال در رشد و کوتاه قدی در کودکان می شود.
وی نان را یکی از منابع مهم تامین روی برشمرد و افزود: ماده ای به نام اسید فیتیت درنان موجود است که مانع جذب روی می شود ولی تخمیرنان که در قدیم در نانوایی های سنتی رایج بود. سبب ازبین رفتن این ماده و جذب روی می شود. که متاسفانه امروزه به دلیل افزایش تقاضا و کمبود وقت در نانوایی ها جوش شیرین جایگزین آن شده که علاوه بر افت کیفیت نان جلوی جذب روی را هم می گیرد.